Voittamaton Wahlström kohti MM-ottelua

Eva

Eva Wahlström on sisäistänyt seuraavan haasteensa. Ammattilaisena ilman tappioita etenevälle Euroopan mestarille ei löydy enää kilpailukykyistä vastustajaa vanhan mantereen haastajalistalta. EM-kruunuaan Wahlström puolusti viimeksi elokuussa Savonlinnassa, voittamalla belgialaisen Djemilla Gontarukin pisteillä (100-90). Niinpä Eva ja hänen valmentajansa Risto Meronen ovat jo aloittaneet projektin, jossa tähdätään naisnyrkkeilyn maailman terävimmälle huipulle. Wahlströmille häämöttää lähitulevaisuudessa MM-ottelu.

– EM-tittelin voittaminen oli pitkään yksi tavoitteeni. Se on nyt otettu ja sitä on puolustettu kunnialla. Matkan on jatkuttava eteenpäin.

– MM-matsin aikataulusta en pysty sanomaan mitään. Minulla ja Merosella on yhteinen päämäärä, mutta töitä on tehtävä vielä paljon, että olen valmis nousemaan MM-kehään. Wahlström pitää vahvuuksinaan kokemusta, hyvää liikettä ja fysiikkaa.

– Olen myös luova eli pystyn reagoimaan tilanteisiin nopeasti, mutta kaikkia nyrkkeilyni osa-alueita pystyy edelleen parantamaan, Eva myöntää. Mahdollista vastustaa on ehditty haarukoida. Vahvimpana vaihtoehtona on noussut esiin korealainen Hyun-Mi Choi, joka pitää hallussaan WBA-liiton ylemmän höyhensarjan (59 kg) MM-vyötä eli saman liiton mestaruutta, josta Edis Tatli kamppailee MM-illan pääottelussa. Pohjois-Korean ex-olympiavalmennettava ja Kiinan kautta Etelä-Koreaan loikannut Choi, 23, on otellut ammattilaisena kotikehässään kymmenen ottelua. Tuloksena on yhdeksän voittoa ja yksi ratkaisematon

– Kävin jokin aika sitten netissä katsomassa hänen otteitaan. Pidin hänen tyylistään, Eva sanoo. Olisi erittäin motivoivaa ja ”kivaa” otella tuota tyttöä vastaan, vaikka tosi taitava ja kova onkin.

 

MM-illan vastustaja selvillä

380px-HalanaAalto-yliopistossa sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua opiskeleva Wahlström ottelee seuraavan kerran 20. syyskuuta järjestettävässä MM-illassa. Vastustajaksi saapuu pitkänhuiskea 24-vuotias brasilialainen Halanna Dos Santos (kuva), joka on jo kolmesti kokenut MM-kehän tunnelman.

Evan omassa painoluokassa Dos Santos hävisi WBO-maailmanmestaruudesta käydyn ottelun vuosi sitten maaliskuussa kaikin tuomariäänin saksalaiselle Ramona Kühnelle.

– Syyskuun matsi tuli melko nopeasti vastaan. Savonlinnan jälkeen olin hetken tyhjiössä. Nyt taas treenaaminen maistuu. Meidän pitää Riston kanssa rakentaa jatko-ohjelma palvelemaan MM-koitosta ja tämä ottelu on yksi osa tuota tavoitetta.

– Pitää kuitenkin muistaa, ettei kehässä voi ottaa koskaan liian rennosti. Nyrkkeilyssä ei ole olemassakaan välipaloja, koska yksi lyönti voi muuttaa paljon, Eva muistuttaa valmistautuessaan brasilialaisen kohtaamiseen.