Vuoden 2013 parhaat suomalaisessa ammattinyrkkeilyssä

Suomen lippu

boxing_banneri

Suomalainen ammattinyrkkeilyvuosi 2013 on ohi. Vuosi tullaan muistamaan lähinnä Edis Tatlin kipuamisesta maailmanhuipun tuntumaan ja Robert Heleniuksen sopimusongelmista. Yleisesti katsoen suomalainen ammattinyrkkeily jatkoi hyvällä tasolla ilman suurta nousua tai laskua.

Boxing.Fi:n Miika Forsström, Janne Romppainen, Tuukka Koistinen ja Ville Niemonen ovat koonneet vuoden kolme parasta eri kategorioissa, sekä vuoden pahimmat flopit. Miika Forsstöm on tehnyt tekstit valintojen alle.

VUODEN 2013 PARHAAT NYRKKEILIJÄT:

1. Edis Tatli

Vuoden ehdottomasti kovimmat suomalaissaavutukset olivat Tatlin hankkimat voitot kivikovasta Felix Lorasta ja yhä kyvykkäästä entisestä maailmanmestarista Mzonke Fanasta. Nämä voitot nostivat 26-vuotiaan Tatlin maailmanhuipun tuntumaan.

2. Robert Helenius

Helenius otteli sopimuskiistojen vuoksi vain yhden ottelun vuonna 2013. Nihkeä voitto Euroopan huippuihin tai ainakin huipun tuntumaan kuuluvasta Michael Sprottista oikeuttaa Heleniuksen kuitenkin toiseen sijaan.

3. Ville Piispanen

Piispanen ei iskenyt ainuttakaan merkittävää voittoa, mutta miehen upean sisukas esitys Euroopan mestari Michele Di Roccoa vastaan nostaa miehen kolmospallille.

VUODEN 2014 PARHAAT OTTELUT:

1. Michele Di Rocco W12 Ville Piispanen

Huikea taistelu, jossa Michele Di Rocco onnistui pitämään Euroopan mestaruuden nimissään Piispasen kovasta yrityksestä huolimatta. Lue Miika Forsströmin raportti ottelusta!

2. Virgilijus Stapulionis W8 Niko Jokinen

Huikea taistelu, jonka alussa Stapulionis yritti väkisin lyödä Jokisen päätä irti ja jakoi helsinkiläiselle pahoja tällejä. Kolmannessa erässä Jokinen yllättäen onnistui satuttamaan liettualaista ja kääntämään ottelun hallinnan itselleen. Lopussa Stapulionisin voitontahto oli kuitenkin suurempi ja mies nappasi arvokkaan pistevoiton. Lue Miika Forsströmin raportti ottelusta!

3. Edis Tatli W12 Felix Lora

Todella tasokas huippuottelu, jossa miehet taistelivat varsin tasapäisesti voitosta loppumetreille asti. Tatlin voiton ja ottelun kruunasi viimeisen erän lattiaanlyönti. Lue Janne Romppaisen raportti ottelusta!

VUODEN 2013 PARHAAT TYRMÄYKSET:

Edis Tatli KO 5 Innocent Anyanwu

Hollantilainen nukahti täydellisesti Tatlin upeasta pystykoukusta.

Tamas Lödi KO 11 Janne Forsman

Tasainen ja kova ottelu, jonka hallinta vaihteli ensimmäisen yhdeksän erän aikana. Kymmenennessä erässä Lödi satutti pahasti väsynyttä Forsmania ja 11. erässä Lödi heitti unihiekkaa Forsmanin silmille.

Matias Laitinen KO 3 Jannah Haruna

Jostain syystä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt debytantti Haruna koki karvaan yllätyksen, kun kylmäpäisesti otellut savolaisnuorukainen sai nigerialaisen juoksemaan nyrkkiin toisessa ja kolmannessa erässä.

VUODEN 2013 FLOPIT:

Juho Haapojan  ja Michele Di Meon kohtaaminen

Haapoja oli Tampere Boxing Nightin pääottelussa ihan eri tasolla kuin Di Meo ja ottelu päättyikin jo avauserään. Taso-ero oli aivan liian suuri.

Jarno Rosbergin suoritus EU-titteliottelussa

Tamperelainen näytti ”jäätyvän” pahasti uransa tärkeimmässä paikassa ja Ranskan Johann Duhaupas tyrmäsi hänet vaivattomasti neljännessä erässä.

Janne Forsmanin ja Jozsef Nagyn kohtaaminen

Etukäteen mielenkiintoinen ottelu kuivui ikään kuin kasaan jo kun Nagy saapui Suomeen  järkyttävän huonossa kunnossa. Paikkansa kanveesilta unkarilainen löysi kovan etsimisen jälkeen toisessa erässä.

Raati: Janne Romppainen, Miika Forsström, Ville Niemonen, Tuukka Koistinen.

Tekstit: Miika Forsström