Wladimir Klitschko kukisti Povetkinin pisteillä

Klitschko tällää Povetkinia
Klitschko tällää Povetkinia

Raskaansarjan maailmanmestari (yhdessä veljensä kanssa) Wladimir Klitschko puolusti arvoaan meritointuneinta mahdollista vastustajaansa Alexander Povetkinia vastaan lauantaina haastajan kotikehässä Moskovassa. Klitschko voitti ottelun selvästi kaikkien arvostelutuomarien papereissa lukemin 119-104.

Mestaruusottelu käynnistyi varsin tasaisesti. Povetkin yritti hyvin, mutta Klitschko iski kutakuinkin joka erässä kuitenkin selvimmät osumat. Taiston puolen välin tienoilla Povetkin alkoi väsyä Klitschkon iskuista ja voimasta. Povetkin kävi muutaman kerran kanveesilla osittain iskuista ja osittain tyyönnöistä. Ottelusta tuli varsin yksipuolinen ja alkoikin näyttää siltä ettei haastaja pysy kahtatoista erää pystyssä.

Povetkin osoitti kuitenkin olevansa todellinen taistelija, eikä antanut väsymyksen lannistaa. Viimeisessä erässä Povetkin pystyi vielä tarjoamaan Klitschkolle kunnon taistelun. Näin Klitschko jäi ilman tyrmäysvoittoa, mutta sellaista olisikin kohtuutonta vaatia maailman ykköshaastajaa vastaan käydyssä ottelussa.

Ottelu oli rikkoinainen, eikä se ollut sen vuoksi kovin nautittavaa katsottavaa. Ottelun sidontatilanteista jotkut ovat syyttäneet Klitschkoa ja kehätuomari Luis Pabonia. Allekirjoittaneen silmissä mitään vääryyksiä ei tapahtunut. Sidontatilanteissa molemmat nyrkkeilijät vain odottivat kehätuomarin väliintuloa. Jos Povetkin olisi yrittänyt työskennellä sidontatilanteissa ja Klitschko olisi häntä estänyt, niin kehätuomarin olisi ollut pakko huomattaa tai varoittaa Klitschkoa. Näin ei kuitenkaan tässä ottelussa tapahtunut.

Otteluesitys oli Klitschkolta vähintään hyvä, ellei jopa kiitettävä suoritus. Vain yhden erän häviäminen todellista ykköshaastajaansa vastaan kertoo Klitschkon mahdista. Myöskään Povetkin arvostus ei millään tavalla pudonnut. Mies osoitti olevansa hyvä nyrkkeilijä ja teki parhaansa. Se ei vaan riittänyt Wladimir Klitschkoa vastaan, jonka voittoputki venyi jo 19 ottelun mittaiseksi.