Yksi suomalainen sarjavoitto GeeBee-turnauksessa

SuomiBoxing

Kovatsoinen GeeBee-turnaus sujui suomalaisittain mollivoitoisesti. Turnaukseen osallistuneet 14 suomalaisnykkeilijää saavuttivat yhteensä vain kaksi otteluvoittoa.

Turnauksen parhaat suomalaisottelijat olivat Matti Koota, Wael Al Khaghani, Mira Potkonen ja Tomi Honka.

Matti Koota iski turnauksen parhaan suomalaisvoiton kukistamalla Ranskan Elias Frihan kaikin tuomariäänin. Välierissä Koota hävisi niukasti Venäjän kolmoselle Artem Khotenoille. Allekirjoittanut sai Kootan niukasti ottelun voittajaksi, mutta tuomarit olivat toista mieltä. Joka tapauksessa Koota esitti turnauksessa hyviä otteita.

Wael Al Khaghani runteli avausottelussaan hienosti Viron Kiril Serikoin. Tamperelainen löi vastustajansa kertaalleen lattiaankin ja nappasi ylivoimaisen voiton. Loppuottelussa Al Khaghani taisteli suurella sydämmellä Venäjän kakkosta Vjatseslav Tashkarakovia vastaan, mutta joutui taipumaan pistetappioon.

Mira Potkonen hävisi tasaisen ottelun MM-pronssimitalistille ja olympiaviitosella Natasha Jonasille. Arvostelutuomareista kaksi sai Jonasin niukasti voittajaksi ja yksi tasan. Tomi Honka taisteli hyvin Kazakstanin kakkosta Askar Abdullayevia vastaan, mutta hävisi kuitenkin kaikin tuomariäänin.

Turnauksen ainoa suomalainen sarjavoittaja oli nuori Ilari Kujala, joka oli 69-kiloisten B-lohkon voittaja. Koska 69-kiloissa oli yhdeksän nyrkkeilijää ja turnaus oli kolmepäiväinen, niin painoluokka jaettiin A- ja B-lohkoihin. Kujala arvottiin suoraan B-luokan loppuotteluun ja kun välieräottelun voittanut norjalainen loukkaantunut, niin Kujala sai sarjavoiton ilman yhtään ottelua.

Kujalalle järjestettiin kuitenkin ottelu Uuden-Seelannin väkivahvaa Bowyn Morgania vastaan, joka oli A-lohkossa ensin tyrmännyt Viron Maksim Vilden ja hävinnyt hajaäänituomiolla bulgarialaisnyrkkeilijälle. Morgan oli liian vahva leijonan lailla taistelleelle Kujalalle ja nappasi ansaitusti voiton hajaäänituomiolla.

Turnauksen loppuottelujen tulokset:

51 kg: Lisa Whiteside ENG – Ashley Brace WAL 3-0
60 kg: Natasha Jonas ENG – Charlene Jones WAL 3-0
49 kg: Hugh Myers IRL – Ashley Williams WAL 3-0
52 kg: Vjatseslav Tashkarakov RUS – Wael AL- Khaghani FIN 3-0
56 kg: Kairat Eralijev KAZ – Artem Khotenov RUS WO
60 kg: Joseph Cordina WAL – Chad Milnes NZL 3-0
60 kg B: Hadi Srour EUBC – Juri Jaanissoo EST 3-0
64 kg: Aidar Amirzakov KAZ – Dario Vangeli ITA 3-0
69 kg: Souleymane Cissokho FRA – Simeon Chamov BUL 3-0
69 kg B: Ilari Kujala FIN – Jamshid Nazari EUBC WO
75 kg: Christian M´Billiassemo FRA – Zhanibek Alimkhanuly KAZ 2-1
81 kg: Simone Fiori ITA – Nathan Thorley WAL 3-0
91 kg: Askar Abdullayev KAZ – Ainar Karlson EST 2-1
+91 kg: Rain Karlson EST – Dmitri Mukhin RUS 3-0

Katso kaikki tulokset!