Young Lions Boxing Night 7. joulukuuta Barona Areenalla

Kuaavaja Minna Hatinen

Kuvaaja Minna Hatinen
Kuvaaja Minna Hatinen

Voittamaton ammattinyrkkeilijä ”Prince” Edis Tatli, puolustaa WBA-liiton kevyen sarjan Intercontinental titteliään nuorta argentiinalaista tyrmääjää Matias ”Tsunami” Gomezia vastaan Barona Areenalla 7. joulukuuta pidettävässä Young Lions Boxing Nightissa.

Nuorten leijonien tilastot ovat vakuuttavia. Tatli, 26, on voittanut kaikki 21 otteluaan ja niistä kuusi tyrmäyksellä. Gomez, 25, on puolestaan voittanut 31 ottelua, joista peräti 30 tyrmäyksellä ja kärsinyt kaksi pistetappiota.

Maaliskuussa Tatli isku uransa arvokkaimman voiton ja nappasi WBA Inter-Continental mestaruusvyön nimiinsä kukistamalla meritoituneen Felix Loran pisteillä. Elokuussa Tatli antoi Savonlinnassa nosteelleen jatketta tyrmäämällä väkivahvan Innocent Anyanwun rajusti viidennessä erässä.

Titteliottelu on Gomezille uran toinen. Tämän vuoden maaliskuussa Gomez hävisi Moskovassa hyvin kyseenalaisesti IBF-liiton Inter-Continental mestaruusottelun Andrey Klimoville.

Tasokkaita otteluita

”Stadin Kingi” Niko Jokisen, 25, ura on vaakalaudalla Barona Areenaln illassa. Jokinen kärsi elokuussa uransa avaustappion Virgilijus Stapulionisille ja nyt hän hakee revanssia. Jokinen oli voittanut kaikki 21 otteluaan ennen tappiota liettualaiselle. Stapulionisin listalta löytyy 21 voittoa ja kaksi tappiota.

Kymmeneräisen keskisarjan ottelun tasosta kertoo se että molemmat miehet löytyvät Euroopan Unionin arvolistalta. Stapulionis arvostetaan sijalle 16 ja Jokinen sijalle 18.

Tampereen ylpeys Jussi ”Iceman” Koivula,29, on taatusti kovan paikan edessä kohdatessaan Hollannin mestarin Hassan Ait Bassoun, 33, kymmeneräisessä välisarjan taistossa. Koivula on voittanut 14 ottelua ja hävinnyt kerran. Bassou on puolestaan voittanut 18 ottelustaan 13.

Young Lions Boxing Nightissa suomalaisilla on vastassaan tyrmäävän kovaiskuiset nyrkkeilijät. Tatli, Jokinen ja Koivula ovat iskeneet yhteensä 17 tyrmäysvoittoa. Heidän vastustajien Gomezin, Stapuliolisin ja Ait Bassoun listoilta löytyy peräti 52 tyrmäysvoittoa.

Lisäksi suomalaisista 7. joulukuuta kehään nousevat Euroopan mestari Eva Wahlström, Eemeli Katajisto ja Niklas Räsänen. Heidän vastustajansa julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin keskiviikkona Lippupalveluissa kautta maan.